Senaste nytt från HMS

Senaste nyheterna från HMS Networks.

HMS Networks AB (publ) förvärvar en majoritet i Owasys Advanced Wireless Devices S.L.

by Linda Johansson | jul 01, 2021

HMS Industrial Networks AB, ett helägt dotterbolag till HMS Networks AB (publ), har den 1 juli 2021 förvärvat 60% av alla aktier i det spanska bolaget Owasys Advanced Wireless Devices S.L., med 20 anställda och huvudkontor i Bilbao. Owasys är ett företag inom trådlös kommunikation, som designar och tillverkar produkter för industriella fordon och industriella maskiner.

Owasys erbjuder trådlösa inbyggda kommunikationsplattformar som möjliggör fjärrövervakning och styrning av en mängd olika typer av mobila maskiner. Portföljen innehåller viktiga produkter som owa4x - en IoT-gateway för bearbetning och överföring av data till molnlösningar från trådbundna och trådlösa sensorer och annan kringutrustning, samt owa450 - en IoT-plattform för lokal styrning och övervakning av data från industriella fordon och maskiner.

Genom Owasys lösningar skapas viktiga värden för kunderna såsom färre driftsstopp och möjlighet till datadriven optimering av underhållsarbete.

”Owasys gör det möjligt för HMS att adressera vertikalen för mobila maskiner och industriella fordon, vilken är en intressant del av vår strategiskt viktiga ’Informationscentriska’ spelplan. Med Owasys stärker vi vår position för fjärråtkomst och datainsamlingslösningar utanför vår nuvarande position inom fabriksautomation”, säger Staffan Dahlström, VD för HMS Networks, och fortsätter ”Owasys har en imponerande teknik och kundbas för ett företag i deras storlek och HMS kommer att kunna erbjuda en bra plattform för framtida utveckling"

”Vi är mycket glada över att kunna fortsätta utveckla vår marknad tillsammans med HMS. Vi ser goda möjligheter till tekniksamarbete och HMS internationella närvaro kommer att vara till stor nytta för Owasys i vår fortsatta expansion”, säger Javier Gurtubay, VD för Owasys.

HMS förvärvade 60% av samtliga aktier i Owasys av bolagets ledningsgrupp, vilka kvarstår som ägare av resterande 40% av aktierna och som kommer fortsätta att driva verksamheten. Owasys förväntas ha en omsättning på 5,5 MEUR och ett rörelseresultat på 1,4 MEUR under 2021.

Förvärvet kommer att ha en begränsad inverkan på HMS resultat per aktie framöver.

HMS-Owasys-bilbao
HMS och Owasys i Bilbao. Från vänster: 
Javier Gurtubay Francia, CEO, Owasys
Damaso Orbe Larrondo, Sales Manager, Owasys
Oscar Cedergren M&A Manager, HMS
Joakim Nideborn, CFO, HMS
Miguel López López, R&D Manager, Owasys
Juan Carlos Cabado Ramos, Sourcing Manager, Owasys

För mer information, vänligen kontakta 
Staffan Dahlström, CEO HMS Networks AB, +46 (0)35 17 29 01
Joakim Nideborn, CFO HMS Networks AB, +46 (0)35 710 6983 

HMS Networks AB (publ) är en marknadsledande leverantör av lösningar inom industriell informations- och kommunikationsteknologi (Industrial ICT). HMS utvecklar och tillverkar produkter under varumärkena Anybus®, Ixxat®, Ewon® och Intesis®. Utveckling sker på hu­vudkontoret i Halmstad, samt i Ravensburg, Nivelles, Igualada, Wetzlar, Buchen och Delft. Lokal försäljning och support sköts från säljkontor i Tyskland, USA, Japan, Kina, Singapore, Italien, Frankrike, Spanien, Nederländerna, Indien, Storbritannien, Sverige, Sydkorea och Förenade Arabemiraten (UAE), samt genom ett världsomspännande nätverk av distributörer och partners. HMS sysselsätter cirka 700 personer och omsatte 1 467 MSEK under 2020. HMS är noterat på NASDAQ OMX i Stockholm, i kategorin Mid Cap, Information Technology.

HMS förvärvar Owasys (PDF)

Utvald nyhet från HMS

HMS Networks släpper världens första industriella 5G-router och startpaket

HMS Networks släpper nu den första kommersiellt tillgängliga industriella 5G-routern för privata industriella nätverk. Wireless Router 5G stöder Ericsson Industry Connect 5G-nätverk och gör det möjligt för användare att komma igång med 5G i sin egen miljö. HMS erbjuder också ett färdigt startpaket för test och utvärdering.

5g-router-and-starterkit

Läs mer

Prenumerera på nyheter från HMS

Mer om HMS

Kunderna berättar

Case studies

Se vad våra kunder säger om att använda HMS lösningar.
Videor och bilder från HMS

Mediebibliotek

Videor, podcasts, bilder, whitepapers mm från HMS Networks
Expertis inom IIoT

HMS IIoT-blog

Se vad våra experter har att säga om olika områden inom IIoT.
Lyssna på experterna

TechTalks från HMS Networks

Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna i industriell kommunikation och IIoT. Lyssna på HMSs experter i våra TechTalks.

 

 

Want more insights on the industrial communications industry? Contact us!

For more information contact one of our industry experts:

Contact Us